House hunting in my hometown Carmel, Indiana

I grew up in a suburb of Indianapolis called Carmel, IN.
Money Magazine recently rated Carmel the #1 best place to live.
The town is just 20 minutes outside of the big city and has a lot to offer growing families.
When we moved to Carmel, I was going in to the 6th grade.
My parents love real estate, and Carmel had an abundance of it.
So much variety in the homes from old historic houses, to new construction.
Every Sunday from 1-4 you could find an open house on practically every corner.
We would go to church, eat lunch at Subway and spend the afternoon going to open houses.
Not because we were in the market to buy, 
but because it was fun to look.
We would often times make small wagers on how much the 
house cost before walking through the front door.
So, in keeping with that tradition, 
I want to head back to Money magazines #1 place to live and do a little house hunting.
Are you game?
I will show you a house, and then you can take a guess at how much that house cost.
The answers are at the bottom of the post.
If you like this type of post, please tell me in my comments section.
I think it's fun looking around in people's windows but I may be the only one!

O.K. Grab a pen and paper to record your answers!
Ready?
First up is this 10,860 square foot house
It has 6 bedrooms and 8 bathrooms and a 6.5 car garage
The inside is gorgeous, but the outdoor living areas with fireplace, hot tub and landscaping over the golf course are spectacular!
Does that house cost:
a) 3.1 million dollars
b) 2.45 million dollars
c) 1.75 million dollars
d) $675,000
Our second house has 5 bedrooms and 5 baths and is 5,690 square feet.
The home has a park like woods setting, and open entertaining floor plan, gourmet kitchen complete with butlers pantry, and a finished daylight basement.
The cost of house number 2 is:
a) $225,000
b) $413,000
c) $518,000
d) $625,000
House number 3 is a 3400 square foot 4 bedroom 3 bath house
It has an updated kitchen with cherry cabinets, built in bookshelves, trey and vaulted ceilings, and a finished basement.
The price of house number 3 is:
a) $329,000
b) $179,000
c) $450,000
d) $799,000
House number 4 has 5 bedroom and 5 bathrooms and is 3,808 square feet
This home has top of the line designer upgrades, coffered ceilings, plantation shutters a finished basement with full kitchen and theater area.
House number 4 costs:
a) $795,000
b) 1.5 million dollars
c) $350,000
d) $625,000
House number 5 is a 3,222 square foot 4 bedroom 3 bath house
It has an updated kitchen, a living room fireplace with built in's, a rec room, a spacious deck and lush backyard and is located on a large walking/bike trail.
House number 5 costs:
a) $185,000
b) $275,000
c) $358,000
d) $425,00
House number 6 is 4 bedrooms, 5 bathrooms and 7,395 square feet
This house has 10 foot tall ceilings, 8 foot tall doors, dental molding, arches, 4 fireplaces, a gourmet kitchen with a hearth room, finished basement with sports bar, billiard area, wine cellar and media room.
House number 6 is listed for:
a) 2.5 million
b) $675,500
c) 1.975 million
d) $998,700
House number 7 is a 4 bedroom 6 bath house with 5,227 square feet
The home has an outside courtyard with custom fire wall, covered porches and balcony, it has an open floor plan with floor to ceiling windows, spacious bedrooms with private baths and a custom theater with wet bar.
House number 7 is listed for:
a) $749,900
b) $1.29 million
c) $427,000
d) $999,995
House number 8 is a 5 bedroom 7 bath 9,742 square foot home
The house has hardwood floors throughout, a large master suite and guest quarters, a finished third floor with views and an elevator with access to all four floors.
House number 8 is listed for:
a) $999,000
b) $1.295 million
c) $3.2 million
d) $695,000
House number 9 is a 4 bedroom 6 bathroom 7,228 square foot home
This home has an in ground pool, fully finished day light basement, media room, and a kitchen with a wine closet.
House number 9 is listed for:
a) $379,900
b) $589,000
c) $689,900
d) $999,999
And our final house, house number 10!
House number 10 is a 5 bedroom 5 bath 6,165 square foot home
This home has a huge great room that is open to a gourmet kitchen.  There is an elegant master bedroom with lavish master bath, a dream basement with media room, full bar and kitchen, and exercise room.  The backyard has a pool with hot tub and an outdoor kitchen.
House number 10 is listed for:
a) $2.45 million
b) $674,900
c) $1.4 million
d) $874,000
Wasn't that fun?!
I miss my old town and looking at real estate makes me want to move back!
Ready for the answers?
1. B
2. C
3. A
4. C
5. A
6. D
7. A
8. B
9. C
10. B
Did any of the prices surprise you?
Some of them did me!
Is there a home from my list of 10 that you would want to move in to?
Please, take a second to let me know!
I love to talk real estate!
Want me to house hunt in your area?
Let me know where you live and I would love to do a follow up post!

2 comments

AmberF said...

I LOVE this type of post!! How fun! Keep them coming!

Carol said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Back to Top